Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Är du en relationsbyggare som ser utvecklingspotentialen i samverkan? Tycker du att folkhälsa är bland det viktigaste som finns? Har du erfarenhet och kännedom om idrottsrörelsen? Då kanske vi har ett intressant jobb för dig.
 
Den 8 augusti skulle Örebro läns största stafett, StripaStafetten ha genomförts i Guldsmedshyttan för 20:e året i rad. Samma helg skulle också Forwardcupen, en av Sveriges traditionsrikaste fotbollscuper ha ägt rum för 47:e gången.
 
Stödet till idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har börjat att betalas ut. Stödet baseras på hur stora de uteblivna intäkter föreningen har inneburit i förhållande till sin omsättning.
 
Bilsportförbundet och Cheerleadingförbundet har drabbats hårdast på förbundsnivå av coronakrisen. Även förbund med föreningar som arrangerar stora evenemang drabbas hårt. Med hjälp av stödet de nu får hoppas de kunna återkomma med evenemangen 2021.
 
RF får många frågor om hur man ska tänka kring inomhusidrott och idrott med närkontakt, utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna råd till idrotten. Här reder vi ut läget just nu.
 
När Magdalena Åsgärde, projektledare för ”Kvinna i fokus” hörde talas om Naturskyddsföreningens aktivitet ”Grön i naturen - språka mellan tallarna2” såg hon en möjlighet till samarbete. Nu är "språka mellan tallarna" en ny aktivitet för projektet.
 
Vill eleverna ha käppdjur så ska de få käppdjur. Så resonerade Marcus Edin, projektledare för ”Rörelsesatsningen i skolan” och Anton Olofsson på Fritidsbanken och började tillverka käppdjur...
 
Folkhälsomyndigheten häver från och med 14 juni råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar.
 
I flera år har de varit ”grannar” på Örebro flygfält, men aldrig samarbetat. Men så kom corona och vände upp och ner på allt och nya tankar och idéer föddes. I mitten av maj träffades de fem flygklubbarna för att hitta nya vägar framåt, tillsamman...
 
I den tredje, och avslutande, delen av "Idrotten som integrationsmotor" möter vi Mohammed Daud som prisats för sitt engagemang och sin ledarroll i utsatta områden.
 
RF-SISU Örebro län är ett av sex distrikt i landet som får ta del av Riksidrottsförbundets satsning på idrott för äldre. Medel som idrottsföreningar kan ta del av för att utveckla verksamhet för målgruppen 65 år och äldre.
 
I del två av "Idrotten som integrationsmotor" möter vi Fadumo Muhudin. Fadumo har spelat fotboll sedan hon var liten men har fått kämpa för sin plats. Idag brinner hon för att ge unga tjejer de möjligheter hon själv saknade.
 
En ny undersökning som presenteras idag visar att idrottsrörelsen drabbas hårdare av coronapandemin än man tidigare beräknat och att regeringens krispaket på 500 miljoner kronor knappt täcker hälften av förlusterna.
 
Mirza Sarkisian föddes i Aleppo och flyttade som 13-åring till Libanon. I november 2018 var det återigen dags för Mirza och hans familj att packa sina tillhörigheter och börja om - ett nytt land, en ny kultur och ett nytt språk.
 
I dag har Sverige och idrottsrörelsen varit i krisläge i nästan två månader. RF vill tacka alla förbund, föreningar och idrottsledare för visad solidaritet i en svår tid – men också uppmana alla att fortsatt och tillsammans vara uthålliga.
 
12

Hrimfaxis Swish-nummer
123 181 31 38

Hrimfaxis Bankgiro
5923-0516

 

Postadress:
Hrimfaxi Islandshästklubb - Islandshäst
Terese Bergström, Ekeby-Björka 149
69291 Kumla

Besöksadress:
Sånnersta, Örsta kulle
69291 Kumla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@hrimfaxi.se

Se all info