Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


I den tredje, och avslutande, delen av "Idrotten som integrationsmotor" möter vi Mohammed Daud som prisats för sitt engagemang och sin ledarroll i utsatta områden.
 
RF-SISU Örebro län är ett av sex distrikt i landet som får ta del av Riksidrottsförbundets satsning på idrott för äldre. Medel som idrottsföreningar kan ta del av för att utveckla verksamhet för målgruppen 65 år och äldre.
 
I del två av "Idrotten som integrationsmotor" möter vi Fadumo Muhudin. Fadumo har spelat fotboll sedan hon var liten men har fått kämpa för sin plats. Idag brinner hon för att ge unga tjejer de möjligheter hon själv saknade.
 
En ny undersökning som presenteras idag visar att idrottsrörelsen drabbas hårdare av coronapandemin än man tidigare beräknat och att regeringens krispaket på 500 miljoner kronor knappt täcker hälften av förlusterna.
 
Mirza Sarkisian föddes i Aleppo och flyttade som 13-åring till Libanon. I november 2018 var det återigen dags för Mirza och hans familj att packa sina tillhörigheter och börja om - ett nytt land, en ny kultur och ett nytt språk.
 
I dag har Sverige och idrottsrörelsen varit i krisläge i nästan två månader. RF vill tacka alla förbund, föreningar och idrottsledare för visad solidaritet i en svår tid – men också uppmana alla att fortsatt och tillsammans vara uthålliga.
 
Den situation som just nu råder och där flera av oss arbetar hemifrån, studerar på distans eller kanske till och med sitter i karantän kan innebära mer tid till samvaro med nära och kära. Men så är det inte för alla.
 
RF-SISU Örebro län erbjuder två tillfällen för genomgång av ansökningsprocessen för kompensationsstöd med anledning av coronapandemin. Dessa träffar leds av Josefin Gullbrand och genomförs via webben. Du hittar länkarna till dessa träffar nedan.
 
Den 1 maj öppnar Riksidrottsförbundets ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar. Stödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen.
 
Riksidrottsstyrelsen (RS) har beslutat om ramar och övergripande principer för fördelning av regeringens krispaket. Föreningar och förbund kommer kunna söka krisstöd från första maj och RS kan ta beslut om utbetalning i mitten av juni.
 
Folkhälsomyndighetens allmänna råd gäller. Men nytt för idag är undantag på en punkt: Barn till och med 18 år får spela matcher, tävlingar och cuper – om riskbedömning görs som tar hänsyn till övriga råd och gällande förbud.
 
Riksidrottsförbundet har tillsammans med Svenska Fotbollförbundet under torsdagen haft möte med Folkhälsomyndigheten.
 
Nu kan du söka stöd från RF-SISU Örebro län för att anpassa sättet att träna under coronapandemin. Det handlar om utrustning till utomhusträning, kostnader för anpassad idrottsverksamhet och ändrat anläggningsbehov på grund av stängda hallar.
 
Just nu begränsar coronapandemin till viss del våra fysiska folkbildnings- och utbildningstillfällen. Men istället för att ställa in ser vi det som en möjlighet att ställa om.
 
Med anledning av den pågående coronapandemin har RF-SISU Örebro län i dag, den 2 april, skickat ett öppet brev, där vi beskriver rådande läge och vill poängtera vikten av idrottsrörelsens insatser.
 
12

Hrimfaxis Swish-nummer
123 181 31 38

Hrimfaxis Bankgiro
5923-0516

 

Postadress:
Hrimfaxi Islandshästklubb - Islandshäst
Alexandra Holtbäck, Ekeby-Björka, Ekliden 145
69291 Kumla

Besöksadress:
Sånnersta, Örsta kulle
69291 Kumla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@hrimfaxi.se

Se all info