Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


När BIK Karlskoga mötte Covid-19 var det en match de inte var förberedda inför. Någon krisplan fanns inte på plats, men klubben agerade snabbt med att ta prover och identifiera vilka som var smittade och isolerade alla spelare.
 
Risken att drabbas av en fallolycka ökar med ålder. Men det finns saker man kan göra för att förebygga. Att träna balans och styrka och att äta näringsriktig mat till exempel.
 
Den 25 september arrangeras Idrottens dag i hela landet, som en manifestation för alla barns rätt till rörelse, idrott och ett hälsosamt liv. Drygt 200 skolor kommer att delta med cirka 50 000 elever som kommer att ha en aktiv och rolig dag.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 1 miljard kronor i förlängt ekonomiskt stöd på grund av corona för 2020. Det meddelade regeringspartierna tillsammans med samverkanspartierna, Centerpartiet och Liberalerna idag.
 
Regeringen har presenterat förslag till förlängt stöd till idrottsrörelsen på en miljard kronor för resten av 2020. Samtidigt ska förslag på undantag av ordningslagen för idrott och kultur skickas på snabbremiss.
 
Är du en relationsbyggare som ser utvecklingspotentialen i samverkan? Tycker du att folkhälsa är bland det viktigaste som finns? Har du erfarenhet och kännedom om idrottsrörelsen? Då kanske vi har ett intressant jobb för dig.
 
Den 8 augusti skulle Örebro läns största stafett, StripaStafetten ha genomförts i Guldsmedshyttan för 20:e året i rad. Samma helg skulle också Forwardcupen, en av Sveriges traditionsrikaste fotbollscuper ha ägt rum för 47:e gången.
 
Stödet till idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har börjat att betalas ut. Stödet baseras på hur stora de uteblivna intäkter föreningen har inneburit i förhållande till sin omsättning.
 
Bilsportförbundet och Cheerleadingförbundet har drabbats hårdast på förbundsnivå av coronakrisen. Även förbund med föreningar som arrangerar stora evenemang drabbas hårt. Med hjälp av stödet de nu får hoppas de kunna återkomma med evenemangen 2021.
 
RF får många frågor om hur man ska tänka kring inomhusidrott och idrott med närkontakt, utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna råd till idrotten. Här reder vi ut läget just nu.
 
När Magdalena Åsgärde, projektledare för ”Kvinna i fokus” hörde talas om Naturskyddsföreningens aktivitet ”Grön i naturen - språka mellan tallarna2” såg hon en möjlighet till samarbete. Nu är "språka mellan tallarna" en ny aktivitet för projektet.
 
Vill eleverna ha käppdjur så ska de få käppdjur. Så resonerade Marcus Edin, projektledare för ”Rörelsesatsningen i skolan” och Anton Olofsson på Fritidsbanken och började tillverka käppdjur...
 
Folkhälsomyndigheten häver från och med 14 juni råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar.
 
I flera år har de varit ”grannar” på Örebro flygfält, men aldrig samarbetat. Men så kom corona och vände upp och ner på allt och nya tankar och idéer föddes. I mitten av maj träffades de fem flygklubbarna för att hitta nya vägar framåt, tillsamman...
 
I den tredje, och avslutande, delen av "Idrotten som integrationsmotor" möter vi Mohammed Daud som prisats för sitt engagemang och sin ledarroll i utsatta områden.
 
12

Hrimfaxis Swish-nummer
123 181 31 38

Hrimfaxis Bankgiro
5923-0516

 

Postadress:
Hrimfaxi Islandshästklubb - Islandshäst
Terese Bergström, Ekeby-Björka 149
69291 Kumla

Besöksadress:
Sånnersta, Örsta kulle
69291 Kumla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@hrimfaxi.se

Se all info