Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


På grund av risken för smittspridning av coronaviruset kan deltagarna i projektet Kvinna i Fokus inte längre träffas fysiskt. Istället erbjuder projektledaren Magdalena Åsgärde "digitala" träningspass från sitt vardagsrum.
 
Regeringen meddelade under fredagen att man tagit beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Förbudet träder i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.
 
Folkhälsomyndigheten har kommit med nya förtydligande rekommendationer för idrott. Beskedet är att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet. Träning utomhus är att föredra.
 
Regeringen har beslutat om ett akut stödpaket på 500 miljoner kronor till större idrottsevenemang som tvingats ställa in på grund av coronaviruset.
 
Minst 500 miljoner kronor förlorar föreningar runt om i landet på de evenemang som ställs in 12 mars till 30 april för att minska smittspridningen av coronaviruset.
 
Många föreningar har det tufft just nu på grund av coronaviruset. RF kan idag lämna ett lugnande besked att det lokala aktivitetsstödet, LOK-stödet, inte kommer att minska för att det blir färre aktiviteter – totalsumman blir lika stor 2020 som...
 
Folkhälsomyndigheten har kommit ut med vägledning för de evenemang och sammankomster (möten, konferenser etcetera) som inte omfattas av regeringens förbud av fler än 500 personer deltagare.
 
Med anledning av den förhöjda risknivån för spridning av coronaviruset har RF-SISU Örebro läns styrelse tagit beslut om att ställa in det planerade distriktsidrottsmötet 2 april. Vi återkommer med information när mötet kommer att genomföras.
 
Onsdagen den 11 mars tog regeringen beslut om att förbjuda större evenemang (allmänna sammankomster och offentliga tillställningar) med över 500 personer. Förbudet gäller hela landet från och med den 12 mars och tills vidare.
 
Regeringen har efter förslag från Folkhälsomyndigheten beslutat att allmänna sammankomster med över 500 personer förbjuds. Förbudet gäller hela landet och tills vidare.
 
Folkhälsomyndigheten höjde under tisdagen risknivån för spridning av coronaviruset inom Sverige till "mycket hög risk". Folkhälsomyndigheten för en dialog med regeringen vad gäller eventuella begränsningar av folksamlingar såsom idrottsevenemang.
 

Ledare som lyssnar

(2020-03-09 07:00)
Psykisk ohälsa som stress och oro är vanliga problem bland barn och unga. Folkhälsomyndigheten har nu tagit fram en webbaserad utbildning som ska hjälpa landets en miljon barn- och ungdomsledare att upptäcka och möta unga som mår psykiskt dåligt.
 
På Internationella kvinnodagen, 8 mars, släpps boken "Pionjärerna" om, och av, kvinnorna som banade vägen för alla idrottskvinnor därefter. Samtidigt invigs en utställning om kvinnors idrott i Örebro län.
 
Riksidrottsförbundet har med anledning av coronaviruset fått frågor om riktlinjer för resor eller idrottsbesök till och från andra länder. När det gäller resor, idrottstävlingar och liknande rekommenderar vi Utrikesdepartementets reseinformation.
 
Örebro kommun bjuder in till mingel för att fira den reviderade överenskommelsen om samverkan i Örebro mellan det civila samhället och Örebro kommun. Det kommer bjudas på enklare förtäring, mingel och inspiration.
 
12

Hrimfaxis Swish-nummer
123 181 31 38

Hrimfaxis Bankgiro
5923-0516

 

Postadress:
Hrimfaxi Islandshästklubb - Islandshäst
Jenny Gehrke, Broby Släntan 548
69493 Östansjö

Besöksadress:
Sånnersta, Örsta kulle
69291 Kumla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@hrimfaxi.se

Se all info